PRP

PRP - PLATELET RICH PLASMA

PRP je plazma obogaćena trombocitima, a u trombocitima se nalaze brojni faktori rasta koji stimulišu proliferaciju ćelija na mestu primene.
PRP tretman se preporučuje za celokupno zatezanje kože lica, zatim u terapiji celulita i smanjivanju strija i za poboljšanje rasta kose.
Osim u estetske svrhe PRP se poslednjih 10-ak godina koristi u hirurgiji za brže zarastanje rana nakon intervencija. PRP ima izuzetne rezultate u brzoj regeneraciji povređenih mišića, zglobova i ligamenata, pa se u sportu sve češće primenjuje. PRP je izuzetno efikasna i sigurna metoda, prilikom koje ne postoji rizik od bilo koje alergijske reakcije, pošto se PRP dobija iz krvi pacijenta, pa je procedura 100% sigurna.
Nakon uzimanja krvi i njegove obrade, PRP (plazma obogaćena trombocitima) se aplikuje u željena područja. Pre same intervencije, nanosi se lokalna anestetička krema, pa je tretman krajnje komforan.
U estetici se PRP koristi već jedno izvesno vreme i daje izuzetne rezultate: povećava se količina kolagenih vlakana, koža postaje zategnutija, jedrija, sjajnija, a podočnjaci manje vidljivi. Osim kože lica, mogu se tretirati vrat, dekolte, šake. Šta dobijamo PRP tretmanom?
• sjajnu i zategnutu kožu
• novi izgled regije oko očiju: bore su manje, podočnjaci manje vidljivi, izgled svež i blistav
• volumen lica je znatno poboljšan
• postojeće bore su smanjene
• manji ožiljci korigovani
• smanjena pigmentacija
• nestaje umoran i siv izgled lica

Koliko je potrebno tretmana?

Tretman PRP se radi u serijama, na mesec dana i obično su potrebna 2 do 3 tretmana, što zavisi od stanja kože. Efekat traje do 2 godine, nakon čega se preporučuje 1 tretman godišnje, radi održavanja postignutih rezultata.

Prednost PRP tretmana

Tretman je 100% siguran, ne postoji mogućnost nikakvih alergijskih reakcija. Ovakvim tretmanom možemo poboljšati celokupan izgled kože, zategnuti je, smamnjiti bore, ukloniti podočnjake i dati sjaj licu.


Copyrights ©2017: /All rights reserved/