Reiki

Reiki

Reiki je najstarija metoda unapređenja zdravlja, koja se zasniva na veštini korišćenja univerzalne životne energije u cilju značajnog povećanja kapaciteta vitalne energije, jačanja odbrambenih sposobnosti organizma, unapređenja zdravlja, a takođe u cilju poboljšanja kvaliteta života. Naučna istraživanja su pokazala da jedna osoba iz prostora uobičajeno prima u proseku 5-10% životne energije, dok korišćenje Reiki metode omogućava priliv u organizam 90-100% životne energije. Reiki vrši uticaj na ljudski organizam neposredno kroz energetski kanal i biopolje, a takođe i kroz endokrini sistem.

 

Sa japanskog se Reiki prevodi kao:
- Rei – Univerzalna, Božanska, Životna
- Ki – energija.

 

Kanalisanje i usmeravanje životne energije za unapređenje zdravlja tradicionalno se vrši polaganjem dlanova na određeni deo tela. Takvo znanje postoji u svakome od nas, kao genetski kod za samoisceljivanje. Potvrda za to je naše nesvesno polaganje dlanova na deo tela koji boli: bilo da je to glava, zubi, stomak, srce, povreda i slično.Čovek podsvesno zna da polaganjem dlanova na bolno mesto, ako ništa drugo, može da olakša bol.

 

Među praktičarima Reikija ima mnogo svetski poznatih ličnosti: Novak Đoković, Robert de Niro, Ričard Gir, Kijanu Rivs, Selin Dion, Pol Makartni, Stiven Segal, kao i mnogi drugi. Reiki veštinu koriste mnogi poslovni ljudi i političari za oslobađanje od stresa i za relaksaciju, kao i za rad na postizanju postavljenih ciljeva.

 

Reiki metoda nema štetna dejstva, niti može biti iskorišćena u negativne svrhe. Kompatibilna je sa svim postojećim veštinama i metodama za unapređenje zdravlja, kao i sa tehnikama za duhovni rast.

 

Copyrights ©2017: /All rights reserved/