Svetlosna terapija

SVETLOSNA TERAPIJA ZA BOLNA STANJA

Klinički dokazana i sertifikovana za lečenje bola, Bioptron polarizovana svetlosna terapija prodire duboko u tkiva i ubrzava lečenje i radikalno smanjuje upalu i podstiče cirkulaciju krvi.

 

Bioptron svetlosna terapija efikasno i bezbedno uklanja bol kod artritisa, bol u donjem i gornjem delu leđa, bol u vratu, sportske povrede i ostale tegobe. Terapija je 100% bezbedna za sve tipove kože, bez neželjenih efekata.

 

 

 

 

Tretman polarizovanom svetlošće je delotvoran kod sledećih stanja:
* Osteoartritis
* Reumatoidni artritis (hronični)
* Artroza
* Bol u donjem delu leđa
* Bol u ramenu i vratu
* Sindrom karpalnog tunela
* Ožiljci
* Povrede koštano-mišićnog sistema
* Grč mišiča
* Uganuća
* Istegnuća
* Kontuzije
* Povrede mišića i ligamenata
* Upala tetive
* Teniski lakat
* Sportske povrede

 

Bolna stanja tretiramo Bioptron svetlosnom terapijom, tj. polarizovanom svetlošću i kolor terapijom u zavisnosti od indikacija. Prilikom tretmana koristi se Oxy sterile spej. Kod akutnih stanja se postižu bolji rezultati, a kod horoničnih stanja neophodna je duža primena i veći broj tretmana.


Svetlosna terapija - anti-age tretman

Anti-aging bioptron svetlosna terapija pokreće kaskadne blagotvorne procese u koži tako što pojačava mikrocirkulaciju (stvaranje novih krvnih sudova na periferiji), povećava ćelijsku aktivnost, pospešuje hidrataciju (vlažnost i elastičnost), podstiče sintezu kolagena i elastina, regeneriše i daje čvrstinu/potporu kožnom pokrivaču.

 

U interakciji sa kozmetičkim proizvodima podpomaže efekte kozmetičkih proizvoda, tj. prodiranje aktivnih sastojaka dublje u derm.

 

Anti-aging efekti se zasnivaju na stimulaciji ćelija fibroblasta prilikom prodiranja svetlosti duboko u derm. Novonastali kolagen se kreće prema epidermu i kao efekat dobijamo smanjivanje i omekšavanje finih linija i bora. Koža pritom postaje glatka sa manje finih linija i bora.

 

Bioptron svetlost podržava anti-aging procedure tako sto sinergistički deluje sa njma u paketu.

 

Može se kombinovati sa mezoterapijom, tretmanima lica sa hijaluronskim i kolagenskim serumima i drugim tretmanima lica za hidrataciju i podmađivanje kože.

 

Posle intervencija na koži, svetlost omogućava brzo povlačenja crvenila i otoka i omogućava prodiranje, tj. potpunu apsorpciju kozmetičkog preparata, čime pruža potporu tokom anti-aging tretmana.Uz ostale metode anti-aginga savetuje se upotreba Bioptron svetlosti 10 minuta dnevno do okončanja tretmana.

 

Rezulatati “pre i posle” su odlični. Uočljivo je smanjenje linearnih bora.

 

Kolor terapija se može primenjivati za sve tipove kože i kod muškaraca i kod žena.

 

To su dodatne procedure tokom Anti-aginga, čime promenom kolor filtera prema individualnim potrebama dobijamo u terapiji zdrav izgled kože.

 

Efekti kolor svetlosne terapije na kožni pokrivač:

 

Crvena-obnavlja energiju kože, daje joj toplotu i stimuliše,

 

Narandžasta - podstiče fibroblaste da proizvode kolagen,

 

Žuta-obnavlja oštećene ćelije kože,

 

Plava-smanjuje sebum i eliminiše bakterije koje su uzročnici akni,

 

Zelena-reguliše sintezu melanina i pigmentaciju,

 

Indigoplava - zateže, tonizira i učvršćuje,

 

Ljubičasta - ublažava upale i iritacije.

 

Ovo je bezbedna, neinvazivna i vrlo blagotvorna metoda, naučno potvrđena bez nus efekata.

 

Energetski balans (Chakra healing)

Ova metoda pripada energetskom tretmanu. Tradicionalna medicina podrazumevaju vraćanje prirodi i energetskom balansu organizma, a ponekad to ne možemo uraditi bez savremene tehnologije.

 

U Bicomed centru koristimo proverene aparate i tehnologije koje su naučno potvrđene.

 

Kod tretiranja čakri, ukoliko je njihov rad poremećen ili blokiran, te smeta protoku vitalne energije, koristimo kolor Bioptron svetlosnu terapiju, samostalno ili u kombinaciji sa Bicom optima biorezonantnim tretmanom čakri. Oba načina rada podrzumevaju rad sa elektromagnetnim talasima na elektromagnetnom polju čoveka.

 

Postoji sedam važnih energetskih čvorišta na telu koja su bitna za balans organizma. Ono što nam omogućavaju tehnologije je da energetski balans uradimo brzo i efikasno i pospešimo samoisceljujuće i odbrambene mehanizme u organizmu.

 

Pod aktivacijom i terapijom čakri podrazumevamo aktivaciju energetskih čvorišta na telu i usmeravanje vitalne energije tamo gde je nema, pospešivanje rada organa, povećanje vitalnosti, duhovno i psihičko osnaživanje (preko krunske čakre i čakre trećeg oka), smanjivanje psihičke napetosti, poboljšanje sna, uštedu energetske rezerve, poboljšanje koncentracije i pamćenja i dr. Ovo nije lečenje, ovo je samo podrška za samoisceljenje.

 

Čakre su međusobno povezane i čine energetski oklop nalik “vazdušastom jastuku” oko našeg tela (30-40 cm opseg oko tela), koji nazivamo aurom. Može se reći da “lečenje čakri” dolazi sa istoka, ali je poznato i primenjuje se i u razvijenim zemljama zapada.

 

Karakteristike boja i značenje boja tokom tretmana:

 

  CRVENA - AKTIVIRA I REVITALIZUJE

   

  NARANDŽASTA - OBNAVLJA I PODSTIČE

   

  ŽUTA - OSNAŽUJE I POBOLJŠAVA RASPOLOŽENJE

   

  ZELENA - USPOSTAVLJA RAVNOTEŽU I OPUŠTA

   

  PLAVA - UBLAŽAVA I SMIRUJE

   

  INDIGOPLAVA - PROČIŠĆAVA I POVEĆAVA KONCENTRACIJU

   

  LJUBIČASTA - INSPIRIŠE I PODRŽAVA MENTALNE PROCESE

 

Sve gore navedeno omogućava rad sa velikim brojem kombinacija kolor svetlosne terapije prema potrebama i indikacijama klijenta i posebnim programima na biorezonantnom aparatu, što podrazumeva individualan pristup kod svake osobe.

 

Copyrights ©2017: /All rights reserved/