Drag

Lipoliza

Lipoliza je medicinska procedura kojom se uklanjaju lokalizovane masne naslage (podbradak, ruke, stomak, bedra, bokovi, butine).
Najčešći problem u ženskoj populaciji su kukovi, bedra, stomak i ruke, dok je kod muškaraca u najvećem broju slučajeva kritična regija stomak. Veliki obim stomaka nije samo estetski problem nego je i pitanje zdravlja, jer je direktno povezan sa visokim zdravstvenim rizikom i u direktoj proporciji sa rizikom od nastanka kardiovaskularnih bolesti.
Aplikovanje lipolitičkog koktela se vrši ultra tankim iglicama, pa je tretman skoro bezbolan.
Na tretiranoj regiji mogu se javiti crvenilo, blag otok i bol, koji brzo prolaze. Tokom narednih mesec dana od momenta ubrizgavanja lipolitičkog koktela neophodno je da se pacijent pridržava zdrave ishrane i da ne konzumira alkohol.
Lipolizu možemo nazvati „nehirurška liposukcija“ jer deluje lokalno na sličan način kao hirurgija – odstranjuje lokalni problem, tj. odstranjuje lokalne masne naslage.
Tretman se izvodi na 3 do 6 nedelja i to 3 do 6 puta. Od jednog tretmana se u proseku obim smanjuje za 2 do 4 cm, što je individualno. Lipoliza je izuzetno efikasna metoda kod koje se smanjuje broj masnih ćelija u tretiranoj regiji, pa ne dolazi do ponovnog nagomilavanja masnih naslaga.
Kontraindikacije za primenu lipolize su trudnoća, dojenje, aktivne maligne i autoimune bolesti i infektivna stanja.
Pre tretmana se napravi razgovor sa klijentom radi pravljenja individualnog plana za lipolizu (broj tretmana i period ponavljanja) i najbolje je da se kombinuje sa prilagođenim režimom ishrane prema individualnim potrebama. Zato se savetuje i prethodno testiranje na Bicom optima aparatu, da bi se uradio test intolerancije na hranu i dale preporuke za odgovarajući režim ishrane u narednom periodu.

Telefon