Drag

Testiranje emocija

TESTIRANJE i TRETMANI EMOCIJA na BICOM APARATU

download

Opšte je poznato da emocije snažno utiču na ljudsko telo. Vidimo pacijente koji imaju dobre laboratorijske rezultate, ne pokazuju nikakve abnormalnosti na dijagnostičkim nalazima, ali se uprkos tome osećaju loše. Nekad se žale na bolove i imaju određene simptome.

S druge strane, vidimo i pacijente koji imaju ozbiljne dijagnoze sa kojima se vrlo dobro nose. Osećaju se smažno i puni su energije. Takve stvari samo mogu da se objasne sa emocionalnim i psihološkim stanjem, što jasno pokazuje koliko je bitno da se uključi psiha u dijagnostiku i tretmane.

Vidimo da naše telo komunicira sa sobom preko različitih nivoa, koji uključuju fizički nivo, energetski nivo i psihički nivo. Fizičko telo služi organske procese, a energetski nivo se oslanja na osnovnu ćelijsku regulaciju i omogućava komunikaciju između ćelija bez smetnji.

Ćelije formiraju grupe ćelija a one formiraju organe. Ćelije i organi zavise jedni od drugih, kao porodica. Odnosi su uvek povezani sa osećanjima i emocijama i to je emocionalni nivo koji formira fizičko telo. Fizičko telo utiče na energetsko telo, na isti način kao što znamo da energetsko telo utiče na fizičko telo.

Testiranje emocija na Bicom aparatu obuhvata oko 100 različitih emocija. Ove emocije su podeljene u određene kategorije: doboke emocije, emocije koje ne mogu da se otpuste, specijalne emocije.. Vrlo je važno da se odredi da li ima određenih dubokih emocija kojih obično nismo svesni, a koje mogu da nam prave blokade, obično su duboke prikrivene i mogu voditi poreklo iz ranog detinjstva. Takve emocije mogu biti vezane za nedostatak pozitivnih emocija prema sebi, mržnju, strahove i sl. Na ovim emocija je potrebno raditi da bi se eliminisale što je moguće kroz Bicom terapiju i rad na sebi. Emocije koje ne mogu da se otpuste su takođe značajne jer su to one emocije koja nas stalno vraćaju u ista stanja i koje se ponavljaju, a mogu negativno uticati na naš život. Npr. osoba može da ima problem sa otpuštanjem kontole, porodičnih obrazaca, strahova, analize i sl. Takođe je potrebno da se ove emocije uključe u Bicom terapiju jer to omogućava kasnije potpuno drugačiji osećaj i olakšanje, rasterećenje i napredak u budućim situacijama usled prevazilaženja negativnih usvojenih obrazaca.

Takođe se mogu odrediti i pozitivne emocije koje osobi nedostaju, kao što su samopoštovanje, ljubav, radost života, unutrašnji mir, pozitivne misli, hrabrost, nada i sl. i takve emocije je poželjno uključiti u Bicom terapiju. Rezultati rada na emocionalnom nivou se osećaju već posle prve terapije i klijenti se osećaju bolje, vraćaju im se pozitivne emocije koje im nedostaju, a oslobađaju se emocionalnih kočnica i tereta odnosno emocija koje utiču na njihova neželjena zdravstvena stanja.

Ponekad na naše emocionalno i fizičko stanje utiče okruženje odnosno emocije koje nam šalju osobe sa kojima provodimo vreme i sa kojima smo u kontaktu. Možemo da se osećamo loše usled negativnih emocija drugih osoba koje su usmerene ka nama i imamo osećaj energetske iscrpljenosti usled takvog uticaja. Takvo stanje je takođe moguće otkriti kroz testiranje, a kroz Bicom terapiju se ublažava i eliminiše uticaj negativnih emocija iz okruženja.

Telefon