Peptidi za anti-age

Peptidi za anti-age

Zahvaljujući 30-godišnjim istraživanjima ruskih naučnika na Bioregulativnom i Gerontološkom Institutu Univerziteta u Sankt Petersburgu, Rusija, danas postoje unikatne komponentne - peptidni bioregulatori, koji delujući na osnovnu strukturu ćelije organizma sprečavaju razvoj bolesti, ali se i suprostavljaju progresivnim biološki uslovljenim obolenjima, čuvajući mladost i funkcionalnost svake žive ćelije organizma, a samim tim i organizma u celini.

 

Nedostatak peptida, koji nastaje sa godinama i bolešću, značajno ubrzava propadanje tkiva i starenje. Proučavanjem strukture najaktivnijih kombinacija aminokiselina (peptida) različitih organa, u laboratorijskim uslovima su stvorena anologna jedinjenja. Uneti u organizam čoveka peptidi mogu produžiti za 30-40% život ćelije tog organa iz koga su stvoreni. Naučnici su razvili peptidne preparate koji u bitnoj meri obnavljaju osnovne fiziološke funkcije i produžuju život za 12-25 godina.

 

Nanopeptid je temelj jednog novog skupa suplemenata, a to je kompleks peptidnih bioregulatora.

 

Peptidi su bezopasni pošto su aminokiseline i prirodno prisutne u organizmu. Popravljaju proces metabolizma, popravljaju ćelije, a tkiva i organi pomoću njih imaju karakteristike mladog organizma.

 

Postoji mogućnost da izaberemo peptide za različite tipove tkiva i organa: kosti, koža, organi vida, organi sluha, štitna žlezda, urinarni sistem, reproduktivni sistem, vene, arterije, zglobovi, itd.

 

U Bicomed centru imamo potpuno jedinstven pristup i radimo testiranje na biopeptidne regulatore na Bicom aparatu. Na bazi testiranja se identifikuje šta se preporučuje osobi za suplementaciju od peptida, u cilju postizanja anti-aginga kompletnog organizma odnosno odlaganja procesa starenja i simptoma bolesti, i mogu se kupiti odgovarajući peptidi za kućnu upotrebu.

 

Mehanizam dejstva kompleksa peptida može se objasniti na način da oni revitalizujući ćeliju, podmlađuju kompletno čitav organizam, imaju protektivno dejstvo, jer povećavaju otpornost ćelija na dejstvo toksina, normalizuju razmenu materija u tkivima i intenziviraju metabolizam na ćelijskom nivou. Peptidi imaju protektivno i revitalizirajuće dejstvo na tkiva i organe kako u normalnim, fiziološkim uslovima, tako i u patološkim uslovima, pošto održavaju na fiziološkom nivou broj zrelih, funkcionalno aktivnih ćelija, kao i razmenu materija u njima. Ovim dejstvom peptidi optimizuju fiziološke procese organa i tkiva.

 

Peptidni bioregulatori se primenjuju profilaktički i u terapiji sindroma povezanih sa biološkim starenjem organizma i značajno povećavaju efektivnost određenih procedura rehabilitacije posle dejstva raznih ekstremnih stresogenih faktora kao što su trauma, radijacija, intoksikacija, infekcija, psiho-fizički napori i dr.

 

Pored toga, peptidi se koriste i u kozmetici, kao dodaci kremama za postizanje anti-age efekta i daju odlične rezultate kod podmlađivanja kože.


Copyrights ©2017: /All rights reserved/